divendres, 6 de maig del 2011

Haskovo (Bulgària)- La Bisbal de Falset

Quan estic escrivint aquestes ratlles el grup de La Bisbal que va anar a Bulgària, a fer un intercanvi del Projecte Comenius, concretament a la ciutat de Haskovo, ja deu estar a punt d'aterrar a l'aeroport de Barcelona. 
I em sembla que quan eren tan lluny no s'han oblidat de nosaltres perquè a la bola del món d'aquest blog quan l'amplies es veuen dos punts vermells que coincidèixen amb els dos llocs en els que han estat els bisbalencs (Sofia i Haskovo) . I no crec que per aquelles terres hi hagi ningú més a qui li puguin interessar les nostres històries.
Nosaltres també hem pensat molt en ells. 
Però mentres tant la vida continuava a La Bisbal.
El Barça va arribar a la final de la Copa d'Europa i tots els nens del poble ho van celebrar com ja és tradicional, portant l'endemà a l'escola les samarretes de l'equip posades i alguna bandera penjava dels balcons.

Avui ja ha fet bastant bon temps i els més grandets han anat al sortir de l'escola a pescar i a banyar-se al tros de riu que passa per davall del pont.




I deien que l'aigua estava calenta ....!
No ens podem queixar, tenim una canalla ben valenta i alèrgics tampoc ho deuen ser perquè al seu costat estava ple d'àlbers en plena polinització. Mireu quina blancó, semblava que haguès nevat.



Aquest dies els pagesos del poble ja han començat a aclarir els pressegers. A aquest de cal Puro (al Pla l'Eulalia) encara no li han tret els préssecs sobrers. I tots estan així de carregats. Sembla que hi haura bona collita.




A l'hort ja es cullen faves petites amb veina (xiulets en diem) .




I les cebes tendres també estan al punt.




També ja es poden collir els pèsols.



I per les vores dels camins està ple de maubes que ara ja tenen el seu fruit, les croquetes de Santa Teresa. O almenys així en deiem nosaltres quan erem petites i ens les menjavem. ... potser perquè no teniem tantes porqueries on triar.




.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada