dijous, 29 de setembre del 2011

A veremar

Aquests dies passats a La Bisbal s'ha collit el raïm de les vinyes.
Un cinquanta per cent dels productors ho han fet amb màquina i la resta a mà tal com s'havia fet sempre.
Aquí us mostro unes imatges de la verema tradicional que no es tan pràctica però fa més bonic.

Així es com estava el raïm en els ceps fa un parell de setmanes.
Quin goig que feien.



I aquí comença la verma.
A mà i amb l'ajuda d'unes estisores de podar.



Quan els cabassos vermadors estan plens es carreguen al muscle i cap a abocar.




En un matí el remolc queda ple de garnatxa.



I per la tarda cap al celler de Vinebre




Allí un treballador en treu unes mostres ...




Que tirarà en aquesta premsa en miniatura ...



...per a saber-ne el grau,mirant el suc del raïm xafat, a travès d'aquest aparell.




Ara es tira la remolcada en aquests corrons.




Que porten el raïm cap a aquesta màquina.



Que en treu el suc i en separa les tijes o barrusques ...



de la pell i els pinyols, que van a parar a aquesta muntanya.



Diuen que aquest any serà bo per al vi.
Com no ha plogut gens ha tret un bon grau.



.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada