dimecres, 15 de febrer del 2012

Escalada al Montsant

Aprofitant que a l'escola tenim una mestra en pràctiques d'Àlaba, la Sol,  els nens estan aprenent alguna paraula en euskera i a més a més com és tècnica en escalada i es coneix molt bé les vies de Margalef, van aprofitar per fer una introducció en aquest esport.

El dimarts dia catorze per la tarda, es van reunir sota una roca vora el Molí del Vilà, els alumnes més grans, els professors i els dos monitors.


Després d'unes explicacions els tres primers es van preparar per pujar.


Era una via d'escalada per a principiants de dotze metres d'alçada.


Però Déu ni do l'alta que es veia.


I el recta i llisa que era la paret.


Que petita en l'entorn de la Serra del Montant. Els alumnes semblen formiguetes pujant per una pedra.
Feia molt bon temps però el tros de riu, que es veu a la foto, i que tenien al costat encara estava tot gelat.


Més tard va tocar el torn al més petits de l'escola. Que també ho van fer molt bé.


Aquí veiem a la Sol, que ja parla un català quasi bé perfecte, tensant les cordes per a que els nens i nenes facin l'activitat sense cap risc.
Voldria dir que tots ho van fer molt bé i els va passar l'estona volant. La majoria no havia escalat mai.
Tan aprop que ho tenim i no li donem cap mena d'importància quan al nostre costat hi havia gent d'Holanda que havia vingut a posta des  d'allà per a pujar per les nostres roques.
I si voleu veure com un professional d'aquest esport escala la cova que hi ha al costat esquerra del camí que va cap al pantà de Margalef, sols us cal clicar damunt del seu nom Iker Pou.
Aquesta via l'anomenen "Demència senil"  i es un 9+a de dificultat. Gràcies a la Sol, la setmana passada va estar a l'escola de La Bisbal fent una xerrada als alumnes.I fa uns dies va ser el primer en escalar una cova del costat de Sant Salvador. Una via anomenada "Nit de bruixes" encara de més dificultat. En van parlar a l'apartat d'esports del Telenotícies Migdia de TV3.



De tornada cap a casa vaig retratar un antic Molí d'Oli reformat com a museu que hi ha a Margalef, gestionat pel Parc Natural. Si no l'heu vist per dins us recomano que el visiteu val la pena.

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada