divendres, 9 de març del 2012

Brossat

Avui he fet brossat.
No se si és diferent del mató, ja que si assembla molt, però nosaltres li diem així.
L'he fet amb "Herbacol", els estams de la flor de la carxofera borda.


Aquesta carxofera que es troba per la rodalia del poble floreix a l'estiu i en aquell moment es recullen els estams i es fan assecar.


He agafat  sis pessics d'estams, els he rentat i escorregut.


Com no tinc llet de cabra natural, llàstima, he agafat un litre de llet sencera pasteuritzada.
He posat l'herbacol a dins hi he posat la cassola a bullir.


La llet s'ha començat a tallar. L'he diexat una estona, he tancat el foc i l'he escorregut dins d'un colador amb un drap de cotó.


També es pot fer amb llimona però li dona una mica de gust. D'aquesta manera no té més que gust de llet.



Es deixa que tregui tot el suc amb el drap penjat i queda així de bonic.


I boníssim!!

Aprofito per adjuntar un tros d'un article de La Vanguardia on parlava dels productes alimentaris de proximitat.
De les avantatges d'adquirir-los i de la relació entre mejar aliments de qualitat, potser més cars, però que fan que estalviem la despesa en farmàcia.


I aquí a La Bisbal ho tenim fàcil això de menjar productes de qualitat.

                                    
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada