dijous, 12 d’agost del 2010

Quart taller de fotos antigues

Amb aquesta última recollida donem per finalitzat el taller de fotos antigues a La Bisbal.

Entre les quatre vegades hem recollit 250 fotografies antigues ( des dels anys 1890 al a 1970 aprox.)

S'ha pogut realitzar gràcies a la col.laboració desinteressada d'alguns veïns del poble, que han deixat les seves fotos i al treball de l'antropòloga Montserrat Solà, treballadora del PN de la Serra del Montsant i voluntària de l'Associació Cultural Carrutxa.
Cada imatge s'ha escanejat i se n'ha fet una fitxa. L'any vinent quan les tinguin passades en net i classificades, vindràn al poble a fer una conferència per ensenyar-les als que les han deixat.
Aqui en poso un parell de recollides:
En una és veuen bisbalencs ballant a S. Salvador cap a l'any 1940. Una de les parelles del davant , la segona per l'esquerra són el Josep ( Cal Pep Teio) i la seva dona Maria.Una mica més al fons, al mig de la foto, el Ramon ( de Cal Quel) i la seva dona Maria.L'home dels pantalons blancs ( durant un època li van dir  "el cubano" perquè anava vestit tot blanc) és el Pep Gerxo i la seva dona Lola (pares de la Flor).



En aquesta altra de l'any 1945-50 es veuen uns caçadors. Hi han de dalt a baix i d'esquerra a dreta: 
Josep (Letícia), Remígio ( Miquel Mateu), David (Pep Cinto), Josep Mª (Coix), Joaquim (Clemència), Lluís Prats (Teòfilo), Faustino (Jaumeta), Benedicto ( Teòfilo),Toríbio ( Serín), Josep( Pere Mateu), Ramon ( Pep Salvador). 



En el propers anys segur que en veurem alguna de publicada en el calendari que ens regala cada any el PN del Montsant i l'Ajuntament.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada