dissabte, 17 de setembre de 2011

Altre cop a la feina

Com cada any després de la Festa Major ja tornem a la rutina.
Ens mirem la piscina de lluny, ... i sols fa una setmana que ens hi banyavem.
Rentem i desem les toballoles i vestits de bany fins a l'any que ve....
Els nens i nenes de La Bisbal començen a l'escola.
Els més petits donant la benvinguda a l'Albert i a l'Arnau,I els més grans recordant en algun moment als que ja no hi van, la Clàudia, el Martí i el Jordi,que ara ja van a l'Institut de la Granadella junt amb altres de més grans.I un altre grup i els del Batxillerat que van cap al de Falset.

La gent més gran també ha tornat a la seva feina.
Els palots dels préssecs ja estan vuits. La collita ja s'ha acabat per enguany.Ara tenim al Josep Carles de Cal Mateu que dins de la seva horta ecològica està arrencant les cebes.De la varietat " Morada d'Amposta",I la  "Valenciana", que és aquesta tan blanca.

Però aquests dies la majoria de la gent està collint ametlles, que els arbres n'estan ben carregats.
I encara que fa mesos que no plou, ja estan badades.
Aquí tenim el Marcel de ca la Paula batent un ametller de la seva Obaga.
La borrassa queda així de plena d'ametlles. Ara sols cal plegar les borrasses per amuntegar les ametlles i recollir-les com fa la Juani, la seva dona.Els estris que es necessiten són ben senzills.Els de tota la vida. L'únic es que s'ha canviat la roba de les borrasses i els sacs pel plàstic. I els cabassos de corda pels de goma.

I també es diferent d'abans en que anys enrere es pelaven a casa a mà i més tard amb unes màquines ben senzilles que anaven amb lectra.
A continuació es posaven a eixugar al sol, esteses a les golfes de casa o als carrers.
Ara directament del tros, s'ensaquen i es carreguen al remolc.i l'endemà o el mateix dia, es porten a pelar a La Granadella o a la Torre de l'Espanyol.
On hi ha un magatzem que les neteja de les pells i les eixuga i després les compra als pagesos de la zona.Voldria agraïr al Marcel i la Juani per les fotos tan maques que m'han fet arribar.
Moltes gràcies per la vostra col.laboració..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada