dimecres, 17 de març del 2010

RECOLLIDA DE FOTOS A L'ATENEU

El  dimecres dia 16 de Març, l'Associació Cultural Carrutxa i el Parc Natural del Montsant amb la col.laboració de l'Ajuntament, l'Associació de Dones i l'Ateneu de la Bisbal de Falset van organitzar a la sala del bar d'aquest últim el primer "Taller de fotografia i memòria".
Estava obert a tothom qui tinguès fotos antigues (dels anys 60 cap endarrere) i les vulguès deixar per fer-ne una còpia i una fitxa explicant tot el que en sabés d'aquelles imatges.

Després aquestes fotos les arxiven i serveixen per consultar-les, fer-ne exposicions pels pobles del Parc, fer xerrades explicant la vida dels nostres pobles anys enrere ( com les que ens fan quasi cada any durant la Setmana Cultural, el Salvador Palomar de "Carrutxa" i la Montserrat Solà del "Parc N. del Montsant" )...

Algunes d'aquestes fotos ja han sortit un any o altre en els calendaris que cada any regala l'Ajuntament i que tots correm a buscar quan ens n'enterem.
Molta gent abans que nosaltres ja va fer el generós gest de deixar les seves preuades fotografies.

Aquestes fotos antigues poden ser de qualssevol tipus: a casa, al tros, a l'hort, al carrer, al riu, feinejant, de festa, en una menjada, una trobada, amb la família ... ,sempre que surti gent dels pobles del Parc del Motsant o estiguin fetes en algun d'aquestos pobles.
Volem agraïr a tots els que ja van portar les seves fotos i van perdre (o es van distreure) una estona explicant el que sabien sobre aquelles imatges.

Quan van marxar es van poder tornar a emportar les seves fotos cap a casa, doncs amb un moment  en van fer una còpia amb l'escaner.

La propera recollida serà el dimecres dia 28 d'abril a les cinc de la tarda a la sala de dalt de l'Ateneu.

Teniu un mes per endavant per buscar pels calaixos de casa. Amb aquest gest evitareu que aquestes fotos tan preuades per a vosaltres amb els anys es perdin.

Us hi esperem.

2 comentaris:

  1. Molt bé, Irene. T'ha quedat força bé. Ànim, mantenir el blog és el més difícil, però a tu et sobren forces.

    Carlos

    ResponElimina
  2. Crec que és tracta d'una molt bona idea per conservar un patrimoni d'imatges que no s'ha de perdre.

    ResponElimina