dissabte, 9 de juliol del 2011

Taller del Parc Natural de Montsant a Margalef

 Com cada mig any el Parc Natural del Montsant treu un tríptic amb un seguit d'activitats gratuïtes relacionades amb el Montsant.
Aquesta setmana amb aquest cartell i un pregó ens van anunciar que  ens convidava a aquest taller.Del poble ens vam apuntar un grup que vam veure com fan les excavacions per entendre com vivien els nostres avantpassats fa dotze mil anys.Des de fa més de vint anys venen estudiants i professors de la Universitat a treballar durant quinze dies a l'estiu buscant restes en aquestes coves.
Aquesta està sota uns tormos damunt de la carretera, abans d'arribar a la Peixera.D'allí hem tornat tot el grup a peu cap a Margalef.Allí ens esperava un professor especialista en eines prehistòriques que ens a ensenyat com treballaven el sílex que trobaven al riu ( transportat per l'aigua d'una pedrera que hi ha a Ulldemolins) per a construir fletxes, destrals i eines de tall.
També ens ha demostrat com feien foc,fregant amb un basto d'avellaner i una corda sobre una fusta de troc d'heura.Per últim a ensenyat a tirar una fletxa amb l'ajuda d'una llançadora.
Un matí molt interessant per a totes les edats.


.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada