dimecres, 13 d’abril del 2011

Primavera

Aquests dies passats per contes de la primavera semblava que fossim a l'estiu. Això ha fet que els arbres i les plantes avancessin molt. 
Així és com tenim el nostre entorn:Els lilàs ja estan florits i es fan notar per la seva olor quan passes pel Cementiri vell o pel jardí de cal Pep Manuel.Les ametlles tendres ja estan al punt. Boníssimes. Però cal recordar que tots els arbres tenen propietari !!
Els préssecs en miniatura ja esperen per a ser aclarits.Los trumfos sembrats fa unes setmanes ja treuen el cap.Quins "crestalls " més ben fets que es veuen als horts de La Bisbal.
 Les faveres ja tenen flors i els pesolers també.Quina flor més bonica que tenen. Ens hi fixem poc en les nostres hortalisses.Tota la vida de veure els pesolers i no se el nom de l'arbust d'on es tallen rames per a enramar-los. Ho hauré de preguntar.
Solució: Són branques de corronyoner. Ara es veu molt perquè està florit.


Un cirerer florit.
Que no pot estar més carregat de flors.
En aquest ja es veuen les cireres.Aquesta prunera ja té prunes en miniatura.
Els albercoquers van una mica més avançats.
I la reina de casa nostra, l'olivera, ja vol començar a treure mostra.


Fins ara hem vist el conrreu, però l'erm no es queda enrera:
Els romers estan ben florits.
I la farigola o timó com li diem aquí també està al punt. Aquesta Setmana Santa en podrem collir. Però cal que recordem que no cal arrencar-la. Tallant-la en tenim suficient per a fer unes bones sopes o per a desinfectar-nos la vista si tenim conjuntivitis.


Mentres la natura fa el seu curs al poble continuen les millores.


Sembla que posaran una mica de barana a la font.
Aprofitant que també en posaran una a tota l'Espona Grossa. Ara tot just hi estan clavant els ferros per a subjectar-la. Ara podrem seure a mirar el paisatge sense perill.1 comentari:

  1. Ok gent de la bisbal, ànim i que el blog sigui el millor del Priorat.

    ResponElimina