dijous, 14 d’octubre del 2010

Projecte Comenius a l'escola de La Bisbal

El passat divendres les mestres de l'escola van convocar a tots els pares i representants de les entitats del poble a una reunió a l'Ajuntament per a presentar un projecte aprovat per l'Organisme Autònom de Programes Europeus. Ës el Projecte de cooperacio multilateral COMENIUS.


Porta aquest nom perquè Comenius va ser un pedagog europeu que visquè fa uns segles.



Consisteix en la cooperació entre diferents escoles europees per la realització d'un projecte comú.


El centre escolar del nostre poble s'ha associat amb unes escoles de Turquia, Bulgària i Polònia i treballaran amb el tema " Vigilants de l'escalfament global".


 Els objectius del projecte són:

-Incrementar lacompetència dels alumnes en llengua anglesa.
-Desenvoluparla ciutadania europea.
-Crear una actitut de tolerància envers altres llengües.cultures i ètnies.
-Millorar la competència digital dels alumnes.
-Conscienciar els alumnes sobre la necessitat de respectar el medi ambient.



Els nostres alumnes podran viatjar en grups de cinc a un dels països del grup ( el primer que visitaran serà un poble de Bulgària)  i nosaltres el mes d'abril del 2011 rebrem a quinze nens i nenes junt amb els professors d'una escola de cada un dels països esmentats, que estaran al nostre poble una setmana.





Entre totes les associacions del poble, el Consell Comarcal, el Parc Natural i  els pares, els prepararem la rebuda i les diferents activitats al poble, a la comarca, al PN del Montsant i un dia si queda temps a Barcelona.


Totes les activitats així com els viatges a l'extranger estan subvencionats per la UE.

Si es fa en podem donar gràcies a les mestres de l'escola que des de fa un parell d'anys ho estaven preparant perquè els hi aprovessin el projecte presentat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada