Festa per aigua.
Des de que a La Bisbal vam començar a collir olives ha plogut sis o set dies.
Ha plogut d'aquella manera que s'aprofita tota l'aigua i s'han recollit uns noranta litres per m2.
I encara que una mica tard, les olives s'han possat ben grasses.
Aquest no serà un any de gran collita degut a la manca de pluja al setembre.
Però la nostra terra és ideal per la l'arbequina i les nostres oliveres demanen poc per a fer un bon oli.
I com els pagesos de La Bisbal en saben molt aquest any ha tornat a sortir un oli de categoria.
Si no que els hi preguntin als veïns de Reus que es van passejar per la fira de l'oli del cap de setmana passat i es van emportar garrafes del nostre oli cap a casa.
La parada de La Bisbal va vendre molt i els entesos van dir que era del milloret de tota la denominació Oli Siurana.
Aquest proper cap de setmana farem l'esmorzar popular per a tastar l'oli nou de La Bisbal i els moliners ja s'estan preparant per a tenir garrafes a punt per a vendre.
Diuen que aquest any no es tan espès com el de l'any passat però té un color verd molt maco i un gust més suau.
Aprofito per a posar aquest article d'una revista especialitzada en oli envasat que l'any passat va publicar un article sobre el nostre oli.
Ens el van posar a dalt.
Us esperem a tots de bon matí a menjar botifarra a la brassa regat amb l'oli Montsacer.
.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada