dissabte, 23 d’octubre del 2010

Què és?

Aquest dies davant del molí d'oli de la Cooperativa de La Bisbal hi havia aquesta espècie de mur.


 Sabeu que era?
Una pista: Dóna mostra de que la collita de les olives s'acosta.

Molts del poble ja ho haureu endevinat.
Són ampolles d'oli a punt per entrar a l'envasadora per omplir-les del millor oli.El nostre.
Però aquestes botelles no portaran el nostre nom.
Mireu aquesta pàgina web. La van fer fa un parell d'anys els propietaris  d'aquests envasos.
Hi ha unes  fotos molt maques del nostre terme i d'una persona del poble, el Miquel de ca la Paula.


www.via-avgvsta.es

Heu de mirar els apartats :  "Nuestro aceite"  i "Proceso y salud"  i els seus subapartats.

Un altra foto:


Què és?
Ara en aquest temps a moltes cases de La Bisbal  n'hi ha....
Són veines de fesol seques a punt de desgranar.


Mireu quins fesols més macos en va sortir.
I d'això també en tenen aquests dies moltes cases de La Bisbal.
Ho coneixerà tothom. Són rovellons. Però no del Pirineu. Aquests són del Priorat. Els va trobar el Jordi de cal Marc. Eren boníssims de gust i sencers com pocs n'he vist.


Rovellons prioratins dins del cistell. Una foto de concurs feta pel Jordi.


Aquest dies a les cases del poble també hi abundaven la sosa i el sucre. 
Que feien? 
Doncs codonyat i olives amb sajolida.
D'aquí a uns dies posaré les fotos.
Demà toquen les fotos del dinar popular i del rally.







1 comentari:

  1. QUINS ROVELLONS, EREN BONISIMS MOLTES GRASIES PER LA INFORMASIO

    ResponElimina